+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Екскурзия в Дубровник през есента?

09.09.2014

В Дубровник през есента?

Екскурзия в Дубровник през есента?

 

Да! Именно това е най- подходящото време през годината, да посетите Дубровник. Предимствата на този сезон са: по- ниските цени,  по- малки тълпи от посетители, по-благоприятни температури-  слънцето не е толкова жарко, и в същото време е достатъчно топло за плаж и плажни забавления.

 

Есента е точното време за ценителите на виненият туризъм, които могат да наблюдават процесите и местата за производство в местните изби и дори да участват в прибирането на реколтата. Винарните в близост до града са около Konvale и полуостров Pelješac. Дегустациите са задължителна част на посещението! smiley

Разходките из уличките на старият град са много по-приятни през пъстроцветната и прохладна есен, а посещението на близките острови е добре да се прави, когато не е много горещо.

За Дубровник със сигурност е вярно, че е един от най-красивите градове в света. Не случайно е наричан „Перлата на Адриатика“. В това малко кътче земя се преплитат както географски красоти и богатства, така и уникални от архитектурна и историческа гледна точка забележителности. Градът има древна история и богата култура. Интересното в цялостният облик на Дубровник се дължина факта, че архитектурата на града е уникална смесица от няколко стила- ренесансов, бароков, готически и романски. Природата от своя страна е дарила това място с красиви плажове, заобиколени от планински върхове.

Счита се, че води началото си от средата на седми век, когато е открит  от група бежанци, заселили се на острова, който наричат Лаус. По-късно, през Средновековието градът става важен духовен, културен, и търговски център на Средиземноморието.  Днес той е част от световното богатство на ЮНЕСКО и световно известна дестинация, посещавана от милиони туристи всяка година.

Дубровник е един от градовете, които хората казват, че „задължително трябва да се посети до края на живота!“ Тази така популярна дестинация крие безброй забележителности, които със сигурност ще привлекат вниманието на всеки, независимо дали се интересува от изкуство, култура и история или търси спокойствието на морските вълни и планинските гледки. Местната кухня също не е за изпускане. smiley  Градът разполага с множество ресторанти, като традиционните специалитети са преобладаващи в средиземноморското меню.

 

8 Задължителни местата, които в никакъв случай не трябва да пропуснете докато сте в Дуброник:

 

  1. Старият град- едно от богатствата на ЮНЕСКО, изпълнен със внушителни сгради, музеи, църкви и множество интересни паметници. Няма как да пропуснете Камбанарията и Колоната на Роланд.
  2. “Страдун”- известната пешеходна улица на града, която някога е била канал, свързващ двете части на града.
  3. Градските стени- внушителни укрепителни стени, които се простират по продължението на целия град и пристанището.
  4. Крепостите Бокарт, Равелин, Ловриенац и Минчета, изградени да пазят града през вековете и  до днес „пазят“ духа на миналото.
  5. Фонтанът на Онофрио- дело на италианският архитект Onofrio della Cava. Фонтанът се намира в Стария град и е бил част от градската водоснабдителна система.
  6. Францискански и Доминикански манастири- забележителни са църквата Св. Спас и музеят към Францисканският манастир. Символи на религиозното богатство са още Катедралата със съкровищницата и много други църкви.
  7. Дворецът Спонза - произведение на изкуството от архитектурна гледна точка, което съчетава ренесансов и готически стил.
  8. Остров Локрум, известен като „Остров на кралете“ със Ботаническата градина- богато разнообразие от растителни видове. За любителите на природните красоти, впечатляваща ще е и гледката от планината Сръд, от където може да се насладите на цялото крайбрежие.
     

 

Красотата на природата и величието на историята, няма как да не ви накарат да запомните този град. А забележителностите на Дубровник са толкова много, че винаги ще имате повод да се върнете още веднъж там!

 

Свържете се с офисите ни за информация за екскурзии и почивки до Дубровник. smiley

Разгледайте тук снимки от нашата екскурзия до Дубровник с директен полет от Варна!

 

 

Полезни връзки:
Екскурзии и почивки Екзотика | Самолетни билети Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги