+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Нови полети през лятото от летище Бургас

20.05.2016

Летище Бургас с нови полети през летния сезон

Нови полети през лятото от летище Бургас

 

Летище Бургас има важно значение за транспорта и туризма на България, благодарение на стратегическото си разположение – на кръстопътя между Европа и Азия. През летния сезон на 2016 година ще се изпълняват по- голям брой полети от Бургас до Русия и Европа, от които ще могат да се възползват живеещите в региона. Ежедневие стават полетите до София, Москва, Санкт Петербург, Лондон, Прага, Минск, Варшава, Бърно и Братислава, които са и най-търсените дестинации през отпускарските месеци.

 

Полети Бургас – Москва и Бургас – Санкт Петербург: всеки ден

Полети от Бургас до Москва има по 4 пъти седмично още от средата на април месец, на "България Ер" до Шереметиево. Авиокомпания S7Airlines пуска полети всеки ден от Бургас до Домодедово от края на април 2016г., а в разгара на лятото честотата им достига до 3 полета дневно! smiley Същият превозвач ще лети и до Новосибирск 1 път седмично. От началото на месец юни полети от Бургас до Санкт Петербург ще има всеки ден, изпълнявани от „Россия“, както и от "България Ер". През летните месеци на 2016 ще се изпълняват и редовни полети от Бургас до Екатеринбург, Самара, Нижни Новгород, Казан и Волгоград от Ural Airlines. Друга дестинация с полет от Бургас в Русия е Череповец на превозвача Severstal Aircompany. 

От началото на юни започват и полетите до Киев. Новите дестинации в Украйна с полет от Бургас са: Лвов, Харков и Днепропетровск. Свържете се с офисите на Ди Ес Турс за информация и резервация на самолетни билети от Бургас до Русия или Украйна.

 

Още от началото на април месец започват редовни полети от летище Бургас до Скандинавските градове: Копенхаген (Дания), Осло и Ставангер (Норвегия), Хелзинки (Финландия) и Стокхолм (Швеция). Полетите до латвийската столица Рига ще има от май месец.

Жителите на Бургас и Югоизточна България могат да посетят Ирландия с директен полет Бургас – Дъблин, всеки ден.

Полети Бургас – Брюксел ще се изпълняват 5 пъти седмично, а до Остенд (също Белгия) 2 пъти седмично. Полети до Люксембург и Амстредам започват през май, информират от летище Бургас.

Освен столиците на държавите от Северна Европа, Летище Бургас ще предложи и полети до Централна Европа. От края на май – началото на юни започват ежедневни полети от Бургас до Прага и до Пардубице (Чехия) - 2 пъти седмично. Ще можете да летите и до Бърно и Острава. През летния сезон започват и полети от Бургас до Словакия - Братислава и Кошице, Полша - Варшава, Познан и Катовице и Унгария - Будапеща.

Ежедневие стават и полетите от Бургас до Лондон (Лутън) на нискотарифният превозвач Wizz Air. Манчестър е другият град във Великобритания, до който ще летят редовни полети от Бургас това лято. Сред новите дестинации са още Нюкасъл, Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, Ийст Мидландс.

Директни чартърни полети от Бургас има до повечето големи градове в Германия. Подробна информация за тях ще намерите тук:

Самолетни билети за чартърните полети от Бургас до Виена, Линц и Грац също са много търсени през летните месеци. Директна връзка е планирана и до Цюрих (Швейцария), веднъж седмично. 

 

Международното летище Бургас заема второ място в България по обслужване на пътникопоток (след летище София), като през 2015 година през него са преминали над 3,8 млн. души. То е особено натоварено през летния период, когато обслужва курортите по южното ни Черноморие. Голям брой българи също използват летище Бургас за отправна точка на пътуванията си през цялата година. Свържете се с офиса на Ди Ес Турс в Бургас или Варна, за да резервирате самолетния си билет. smiley

Информация за полетите от летище Варна през летния сезон вижте тук:

 

Полезни връзки:

Почивки | Екскурзии |  Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Други услуги