+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Интересни факти за хора плануващи да посетят Португалия

25.02.2014

Защо Португалия?

Защо да изберем екскурзия до Португалия 

 

 

Ако трябва да съм честна причините да избера Португалия за една от предпочитаните  от мен туристически дестинации са много и ще споделя с Вас само част от тях:

1. Директеният полет от Варна е доста важно предимство – спор няма smiley

2. Страната има богата история и много, какво да се види (вярвам, че Великите Географски Открития респектират всеки пътешественик), което за мен специално е особено важно при избор на дестинация! Тук само ще вметна едни от основните туристически забележителности без да се впускам в излишни екскурзоводски беседи:

 • - историческият център на Порто с неизменното „ажулежуш“ , характено за цяла Португалия (фасада покритита с пъстри керамични плочки - истинско произведение на изкуството)
 • - красивият „дворец за книги“ в лицето на книжарница Lello –един от най-старите и величествени магазини за книги в света
 • - многобройните винарски изби пълни с Портвайн покрай река Дору
 • - романтичният квартал Алфама в Лисабон с тесни лакътушещи улички и фадо ресторантчета на всеки ъгъл
 • - манастирът Свети Жером, построен в началото на 16-ти век със средства натрупани от Васко Да Гама по време на пътешествията му в Индия
 • - кулата Белем
 • - средновековният град-музей Обидош
 • - симпатичното рибарско градче Назаре
 • - уникалните дворци в Синтра
 • - тузарското крайбрежие на Какшкайш и Ещорил
 • - третият по значимост център в католическият свят Фатима, чийто тайнства още не са разкрити  и много още....

Убедих ли Ви , че си залужава?!  

3. Вкусната португалска кухня,  комбинация  между  европейска  и  арабска, хубави вина на най-разумните цени, които някога съм плащала за такова качество в Европа (около 25-30 евро на човек с виното и десерта, ако решите да си спретнете истинско кулинарно пиршество). За чревоугодниците препоръчвам да опитат: салата от октопод, поднесен с домати, лук и специални подправки, рибното изкушение „Бакаляу" (риба треска приготвена по специфичен начин), почитателите на десертите ще останат очаровани от сметановия сладкиш "пащел де ната", познат и като "Витлеемска кифличка" , всичко това обилно полято с качествено Португалско вино - да не забрявяме, че португалците познават виното от VI век пр. Хр., още когато финикийците откриват тази страна! Ако вече сте започнали да се облизвате лакомо, повярвайте ми-има защоsmiley

4. Онзи виц, в който се разказва за местоположението на мистичната G точка при жената, която била в края на думата Shopinggggg е верен!

Тук на площ от 75 000 квадратни метра са пръснати магазини на най-известните марки в света. Freeport Outlet Center се намира на 30-тина минути път с автомобил от центъра на Лисабон и си заслужава да бъде посетен, заради атрактивните цени и реални намаления. Ако не ви се шофира до там, няма проблем-такситата в Португалия са евтини (ориентировъчно по 2 евро на километър). Можете да се възползвате и от Freeport Outlet Shuttle Pack, осигурен от самия търговски център, които струва 10 € на човек и включва: транспорт Лисабон-Freeport и Freeport-Лисабон, VIP карти с допълнителна 10% отстъпка в някой магазини и ваучер, който може да бъде разменен за кафе или бутилка вода в някой от ресторантите и кафенета в търговския център.

5. Нощният живот в Лисабон е един нестихващ празник!

Каварталът Байро Алто със своите заведения и клубове е добро начало на вечерта. Тук можете да срещнете  хора от всякакви националности и религии, да намерите заведение за всеки вкус и да послушата хубава музика, без значение на кой стил сте привърженик. Байро Алто е изключително пъстро и приятно място,  което предлага  за всекиго по нещо! След което можете да продължите  в някоя от дискотеките на рибарските докове.

 

Тази информация за сега Ви е достатъчна, за да добиете бегла представа от Португалия!

Моменти от миналогодишнита ни екскузрия до Португалия можете да рагледате << тук >>

Ако сме Ви заинтригували, елате с нас!

 

Датите са: 21 октомври - 27 октомври 2014 с директен полет от Варна -  1 нощувка в Порто и 5 нощувки в Лисабон.

 

Полезни връзки:
Екскурзии | Екзотични екскурзии | Самолетни билети | Чартъри от Варна и Бургас | Туристически услуги