+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Всичко, което трябва да знаете за ЧАРТЪРНИТЕ полети

21.02.2019

Предимства и Недостатъци на Чартърните Полети

Чартърни полети от Летище Варна и Летище Бургас

 

 

Нека започнем с уточнението, що е то чартърен полет?

Това е полет, който не се изпълнява по разписание, а по договор за определена посока, период и ден от седмицата. 

 

 

България е желана и търсена туристическа дестинация за летен отдих от редица европейци. Климатът тук е изключително благоприятен, морето е гостоприемно и приканва  със своите дълги златни пясъчни плажове, а инфраструктурата е сравнително добра за цените, които хотелиери и ресторантьори искат за предлаганите от тях услуги. Всичко това обуславя високия интерес на редица туристи от Европа към България. Разбира се, този факт предполага сключването на договори с чартърни авиокомпании, които да превозват тези туристи до и от летните ни курорти.  

През летния сезон такива чартърни полети до летищата Варна и Бургас има от редица държави, като: Германия, Австрия, Швейцария, Русия, Полша, Казахстан, Великобритания, Чехия, Естония, Холандия, Израел и др. 

Наличието на чартърни полети, макар и само за летния сезон (обикновено от края на май до началото на октомври) е „добре дошло“ за иначе не толкова популярните ни летища. За съжаление, през останала част от годината до Летище Варна и Летище Бургас кацат малко на брой полети на редовни и нискотарифни авиокомпании. Добрата новина е, че лятото вдъхва нов живот в морските ни курорти и оживява запустелите летища.

 

Преимущества на чартърните полети:

 

1. Чартърните полети са  с по- ниски  цени, сравнени с редовен полет от същото летище. 

2. С чартърните полети няма прехвърляния и спирки - лети се директно до дестинацията.

3. Чартърните полети дават възможност да се лети до дестинации, до които обикновено се стига с престой на по- голямо летище и с прекачване.

4. При чартърните полети има право на багаж: чекиран багаж 20 - 25 килограма, ръчен 6 - 8 килограма, докато във всички други нискобюджетни възможности за пътуване със самолет, багажът се заплаща допълнително (както и за някои редовни авиолинии).

5. Цената на билета за чартърен полет включва всички такси - летищни, пътнически и такси за издаване.

 

 

Недостатъци на чартърните полети:

 

1. Чартърните полети летят с фиксирани дати и доста често, те не съвпадат идеално с датите на отпуската. 

2. Чартърните полети не са нещо, на което може да разчиташ всяка година или определен месец от годината- компанията може да реши да пуска чартър през две години или в общи линии, когато има интерес.

3. При чартърните полети няма разделение на класи - икономична, бизнес и т.н.

4. В чартърните полети не се сервира храна - не че е кой знае какво, но е друго човек  да хапне и пийне, пък и ако може да не му вземат десетина евро!  smiley

 

 

Друг плюс на чартърните полети е факта, че те позволяват на много от съгражданите ни, които живеят в чужбина да се приберат за лятната си отпуска в България. Близо 3 милиона души са българските емигранти, които са напуснали страната в последните 23 години по неофициални данни. Най- голям ръст на живеещи в чужбина българи, отчита Германия. По официални данни, към 2013 година в Германия живеят 120 000 наши сънародници. В Германия българите съставляват и най- голямата група от чуждестранни студенти след китайците. За всички наши сънародници, чартърните полети до Германия, които Ди Ес Турс предлага са възможност да се приберат в родината и да се видят с близките си хора, които живеят в България.

Ди Ес Турс предлага ексклузивно за летния сезон чартърни самолетни билети до Германия, Австрия и Швейцария от Летище Варна и Летище Бургас. Полетите, за които можете да закупите билети при нас от Летище Варна са до: Франкфурт, Дюселдорф, Лайпциг, Берлин, Хановер, Мюнхен, Кьолн, Хамбург, Нюрнберг, Базел, Цюрих, Падерборн, Щутгарт и Рощок. Чартърните полети от Летище Сарафово са до: Франкфурт, Лайпциг, Хановер, Дюселдорф, Мюнхен, Дрезден, Берлин, Щутгарт, Базел, Цюрих, Грац, Виена, Бремен, Кьолн, Хамбург, Падерборн, Ерфурт, Линц, Залцбург.

През нашата онлайн система можете да проверите дати, цени и часове на полетите по чартърната програма:

 

Разбира се, ние бихме могли да съдействаме за закупуване на самолетни билети по всички останали чартърни и редовни полети. Подробна информация, относно свободни места, часове на полетите и цени можете да получите в офиса ни или на телефони:  Варна - 052/ 607 609 и 052 / 61 10 61.

 

 

Полезни връзки: