+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Почивка на Море: Най - Чистите Плажове за Лято 2019

02.07.2019

Почивка на море: най- чистите плажове през лято 2019

Почивка на море: изберете най-чистите плажове за 2019!

 

 

С увеличаването на слънчевите дни, започва планирането на лятната отпуска. Дали ще изберете някой летен курорт в чужбина или родното Черноморие - няма значение, почивката на море обаче е задължителна!

Преди да резервирате почивката си това лято, вижте кои са най - чистите плажове, отличени с приза „Син Флаг“ за 2019г [1].

 

#Испания: страната отново е отличник по брой чисти плажове, морски води и пристанища. Според класацията 568 плажа и 98 пристанища или общо 666 места отговарят на критериите за екологичност!

Ако изберете да почивате на някой испански плаж през 2019 година, помислете върху нашето предложение: остров Майорка с директен полет от Варна, където също се веят сини флагове. Описание на програмата ще намерите тук: Повече за най- добрите и най- красиви плажове на Майорка ще намерите в нашия блог.

 

#Гърция: на второ място тази година се нареждат гръцките пажове, които изместват Турция и Франция. 515 (както и 15 пристанища) са отличени със „Син флаг“.

Лято в Гърция е сред предпочитаните варианти за почивка на море от българите, заради близкото местоположение на страната, чистите плажове и достъпни цени. Екипът на Ди Ес Турс с радост ще Ви съдейства при организацията и планирането на лятната Ви ваканция! 

 

#Франция: на 395 от плажовете и 107 от пристанищата по Френската Ривиера се развява „Син Флаг“ - признание за екологична чистота, както на крайбрежните пясъци, така и на морската вода. Това нарежда страната на трето място в света по брой сини флагове.

 

#Турция: според журито на екопрограмата „Син флаг“, в югоизточната ни съседка броят на чистите плажове е 463, а на пристанищата - 22, което поставя страната на четвърто място в престижната класация.

Анталия със сигурност е един от курорти, които се славят с чистите си плажове. Разгледайте тук предложението ни за почивка в Анталия с директен полет от Варна - една от най- посещаваните дестинации от българите.

 
 
В класацията следва #Италия, където може да избирате от общо 457 плажа и пристанища, отличени с приза "Син флаг" за Лято 2019. 
 
 
#Португалия е на следващо място с над 300 отличени плажа: 352 + 17 пристанища отговарят на тазгодишните критерии.
 
 

Екологичната програма „Син флаг“ следи за чистотата и опазването на околната среда на плажовете, морската вода и пристанищата по цял свят. Участието е доброволно, а призът е с валидност един сезон. В случай на неспазване на изискваният- сертификатът се отнема.

Плажовете се сертифицират от международно жури, в което влизат представители на Екологичната програма и Световната туристическа организация към ООН, Европейския съюз за опазване на крайбрежията и др.

Притежанието на сертификат „Син Флаг“  гарантира, че плажът и морската водата са чисти, няма замърсявания от канализационни и промишлени отпадни води, плажната ивица се почиства от отпадъци, охранява се от спасители, на разположение са душове, тоалетни, медицинска помощ и др.

 

 

Най - чистите плажове в България:

 

 

За 2019 година носители на приза са над 4266 плажа и пристанища в 47 държави, сред които и Българияsmiley

Родните плажове, отговарящи на стандартите за предстоящият сезон са 14 +1 пристанище, но все пак не са за подценяване!

На тези от вас, които предпочитат почивка в България през лятото, препоръчваме да посетят някой от отличените от световната организация плажове. По северното Черноморие в класацията попадат Слънчев ден, Златни пясъци, Албена (за 21-ви път) и "Бялата лагуна" край Каварна. На юг със "Син флаг" могат да се похвалят традиционните вече носители: "Източен" в Поморие, "Нов" в Свети Влас, "Север", "Юг" и "Централен" в Слънчев бряг, "Несебър - Юг", "Елените", "Харманите" в Созопол, "Оазис" в Лозенец и Дюни. Яхтеното пристанище "Марина Диневи" за поредна година е носител на призът за качество, чистота и безопасност.

 

Екипът на Ди Ес Турс с радост ще Ви предложи хотелско настаняване в страната или чужбина, както и горещи оферти за почивка на най - добрите плажове по света!

Където и да прекарате лятото не забравяйте слънчевото си настроение, усмивките ... и джапанките!! cool

 

 

 

 

 


[1] По данни на blueflag.globa

 

 

Полезни връзки:
Екскурзии и почивки Екзотика | Самолетни билети Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги