+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Почивка в България VS Почивка в чужбина

08.07.2014

Почивка в България vs Почивка в чужбина

Почивка в България VS Почивка в чужбина

 

Стандартният платен годишен отпуск в България е двадесет дни, освен ако не сте с някоя по-специфична професия и не Ви се налага по закон да почивате примерно минимум тридесет и шест дни на година - дай Боже всекиму! Приемаме, че не сте служител от летателния състав на гражданското въздухоплаване на България и вместо полагаемите при над седемстотин пролетени часа - четиридесет и осем работни дни платен годишен отпуск, на Вас се полагат само двадесет. Остава въпросът, какво да правите с тях? Вариантите за почивка, като за начало са два: родната, добре позната България или загадъчната и изпълнена с неизвестност чужбина ..

 

Факти в подкрепа на избора  „Почивка в България“:

 

1. Цените са по- разумни и не се налага да плащате за самолетни или дълги автобусни пътувания.

2. Разнообразие на видовете отдих, които предлага страната ни: лятна почивка, зимна почивка, почивка сред исторически и природни забележителности, почивка съчетана с медицински процедури, спа почивка и т.н.

3. Навсякъде обслужващият персонал говори български и не е нужно да усвояваш езика на глухонемите, за да си поръчаш капучино.

4. Без значение в кой град живееш и коя дестинация си избрал за отдих, налага ти се да изминеш не повече от шестотин километра, за да пристигнеш и още същия ден започва активната почивка.

5. Няма ограничение за консумацията на алкохол, свикнал си с цените, на които се продава и можеш да си го набавиш спокойно, без риск да попаднеш в затвора, като е в някой арабски държави.

6. Има шопска салата в менюто на почти всяко заведение smiley

7. Оставяш парите си в родната икономика, което не е за пренебрегване!

 

 

Факти в подкрепа на избора „Почивка в чужбина“ :

 

1. Когато кажеш на съседите, че си бил на почивка в чужбина те гледат с друго окоsmiley

2. Срещаш друг свят, различен от този, с който си свикнал - различен език, религия и начин на живот, което обогатява мирогледа.

3. Качеството на предлаганите услуги, често пъти е по-високо от родното.

4. Можеш да видиш с очите си и да се докоснеш до част от Световното културно и природно богатство!

5. Попадайки в друга реалност успяваш по- качествено да си починеш и абстрахираш от ежедневието си.

6. При добра организация и предварително проучване е възможно да ти излезе доста по-евтино, например да отидеш на ски почивка в Австрия, вместо в родното Банско.

7. Правилото „в чужбина не се брои“ е достатъчно силен аргумент сам по себе си wink

 

Това са само няколко нахвърлени мисли в защита на едната и другата идея за почивка, а къде ще решите да прекарате свбодното си време е Ваш избор. Ние просто сме хората, които могат да помогнат с организацията и реализирането на Вашите идеи по възможно най- добрият начин и с минимум вложени средства! Ще се радваме да сме част от Вашето пътешествие!

 

Като завършек ще цитирам Паулу Коелю (вярвам, че всяка уважаваща себе си моделка е запозната с неговото творчество) :

 

„Не харчете парите си за вещи, харчете ги за приключения. Какво значение има, че кецовете Ви са на две години, ако с тях се разхождате в Париж ?!“

 

 

Полезни връзки:
Екскурзии и почивки Екзотика | Самолетни билети Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги