+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Защо избрахме почивка на остров Гран Канария?

15.06.2021

Почивка на остров Гран Канария с директен полет от Варна

Защо избрахме Гран Канария, въпреки че не е най-популярният остров на Канарите?

 

Канарските острови са приказно красив архипелаг от вулканични острови, разположени във водите на Атлантическия океан. Те са част от територията на Испания и се намират в близост до земите на Африка. Това предопределя и неповторимото преплитане на Европейско и Африканско влияние, както и целогодишно благоприятния климат. Канарските острови винаги са били синоним на мечтана дестинация за почивка. Но с какво всъщност са толкова привлекателни? Защо да изберем почивката на Канарските острови, пред всички останали прекрасни дестинации?!

Запознайте се с Гран Канария: истинско райско кътче, което трябва да посетите поне веднъж в живота си! Това е вторият по население остров от архипелага, известен като „малкият континент“ - няма да преувелича ако Ви кажа, че там има от всичко. Ще видите както слънчеви плажове и пустинни дюни, така и планински върхове и вулкани. Красотата на Гран Канария трудно може да се обясни с думи, трябва да се преживее!

 

* Климат на остров Гран Канария:

Благоприятният климат е сред основните причини да посетите Гран Канария! На Канарските острови лятото продължава 12 месеца, времето е подходящо за почивка през цялата година, а слънчевите лъчи са особено примамващи през есента и зимата...

 

* Природа на Гран Канария:

Първото нещо, което прави впечатление, когато сте на почивка на Канарските острови е чистотата и свежестта на въздуха. Гран Канария е място, в което ще се влюбите и няма да искате да си тръгнете! Синьозелените води на Атлантика, пясъчните дюни и красивата растителност ще се редуват в съзнанието Ви дълго време след почивката Ви на Канарските острови.

Плажовете на Гран Канария са перфектното място за почивка, плажни спортове и подводно гмуркане. Ако златистият пясък Ви е омръзнал, няма проблем- изберете белите плажове Плая де Анфи на Ла Верга или черните вулканични плажове на острова.

Природата на Гран Канария е необятно разнообразна-  зелени растения, пустинни храсти, свежи цветя и най- различни палмови дървета. Ще срещнете както екзотични цитруси, така и овошки, бадемови дървета и палми.

За да бъде разнообразието пълно, на остров Гран Канария има и пустиня. Намира се в Маспаломас, южната част на острова. Хората казват, че който не е видял дюните на Маспаломас, не е видял Гран Канария! Пред погледа Ви се разкриват безкрайни пясъчни дюни, вливащи се в Атлантическия океан. Обявени са от ЮНЕСКО за световен природен резерват. Разходете се с камила или отидете на джип сафари. smiley

Какво още има на един „малък континент“? Зелени планини, високи върхове, вулкани, природни паркове, внушителни скали, прорязани от дълбоки реки... все неща, които си заслужава да посетите!

 

* Забележителности на остров Гран Канария:

Освен природни има и редица автентични селца, паметници, църкви и катедрали, площади, паркове и градини, неповторима испанска архитектура, както и големи градове, където няма как да Ви е скучно! Най- известни забележителности на остров Гран Канария са: къщата на Христофор Колумб в Лас Палмас, Стария град и Катедралата във Вегета, историческият център на Терор, музеят и археологическият резерват в Галдар ..и много други, които оставяме на Вас да откриете сами. smiley

 

* Кухня:

Ще се насладите на всякакъв вид морски дарове, свежи плодове и зеленчуци. Любителите на месото също няма да останат разочаровани. Типични за Гран Канария са местните сирена и вина, а за десерт- сладки изкушения с бадемово- меден сироп.

 

* Цени:

Цените са съвсем достъпни, в сравнение с останалите екзотични острови или Западна Европа. Освен това Канарските острови са частична безмитна зона, където можете да пазарувате съвсем изгодно. wink

 

Канарските острови са много по - лесно достъпни от останалите екзотични дестинации. Най - хубавото нещо всъщност е удобството и възможността да ги посетите само с един полет и то от Варна! Защото колкото и да Ви убеждавам, че това е едно от най - добрите места за почивка през есента, по - добре е да се убедите със собствените си очи!

Знам, че вече стягате куфарите, но не бързайте толкова - директният полет е през октомври- перфектното време от годината за почивка в Гран Канария!

 

 

 

 

P.S. Разгледайте тук моменти от нашата почивка на Гран Канария с директен полет от Варна

 

 

Полезни връзки:

Почивки | ЕкскурзииЕкзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Други услуги