+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Безвизов режим за пътуване до Дубай

05.03.2014

Без визи за българи, пътуващи до Дубай

Българите пътуват без визи до Дубай

 

С радост бихме желали да споделим с Вас информацията от 05.03.2014 г., публикувана във вестник „The National“  - националният вестник на Обединени Арабски Емирства, според който граждани на тринадесет Европейски държави - членки на Европески Съюз са освободени от визов режим за пътуване до Дубай.

Министерството на външните работи на ОАЕ обяви новите правила на 22.03.2014 г.  Страните, които ще се ползват с облекчен режим според тази статия са : Полша, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Малта, Кипър, Хърватска, Румъния и България. Предвижда се също граждани на двадесет и осем държави в Европейски съюз да могат да влизат в ОАЕ без да се налага предварително да кандидатстват за виза. Държавната информационна агенция Wam докладва, че са взети всички необходими мерки за изпълнение решението на Министерство на вътрешните работи на всички пунктове за влизане в страната. Европейският парламент също гласува с голямо мнозинство за безвизово пътуване на гражданите на ОАЕ в Европа.

 

Досега за български граждани при пътуване до Дубай беше необходимо предварително да се кандидатства за съответната виза (туристическа 30-дневна, 60-дневна, транзитна, работна) през съответното посолство, чрез местен спонсор в ОАЕ, туристическа агенция или местен хотел. 
 

Изискванията за документи за издаване на виза за Дубай до сега бяха (отнема от 5 до 7 дни):

 

1. Сканирано цветно копие на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Емирствата.

2. Копие от резервация за двупосочен самолетен билет. Периодът на престой на територията на Обединени Арабски Емирства не трябва да надвишава 14 календарни дни.

3. За лица от женски пол под 27 години, пътуващи сами, е необходимо представянето на хотелска резервация за периода на престой или подписано и подпечатано уверение за адрес на пребиваване в случай на посещение при роднини/познати.

4. За издавене на виза за Обединени Арабски Емирства е необходима снимка само в случай, че подавате документите се във връзка със самолетен билет на Emirates или Qatar Airways. Тя трябва да е в електронен формат, с размерите на стандартна паспортна снимка, във файлов формат JPEG.

 

Освен това туристическата виза за Дубай (ОАЕ) бе валидна за едно влизане в страната в рамките на 45 дни, считано от датата на издаване. Максималният разрешен престой в Обединени Арабски Емирства беше 14 или 30 календарни дни, в зависимост от вида виза, за която сте кандитатствали. При нужда от 2 и повече влизания в страна, за всяко се прави нова отделна виза, при посочените по-горе условия.  

 

Към днешна дата, ако решите да пътувате до Дубай можете да си спестите всичко това, необходим Ви е само валиден международен паспорт. Безвизивото пътуване до Дубай облечкава изключително много българските туристи. Не е за подценяване и финансовата страна - цената за туристическа виза  беше между 80 и 100 евро. Директните полетите на нискотарифната компания Wizzair, които се изпъляват от летище София до Дубай три пъти седмично, в комбинация с безвизов режим би позволило на много повече българи да отидат на екскурзия до Дубай. Екипът на Ди Ес Турс може да Ви предложи хотелско настаняване, самолетни билети и допълнителни екскурзии ако все още не сте посетили Дубай! smiley   

 

 

 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Други услуги