+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

16 от най-добрите плажа на остров Майорка

18.07.2019

Най-красивите плажове на остров Майорка - подробен списък

Най-красивите плажове на Майорка - подробен списък

 
 
 
 
Остров Майорка е топ дестинация както за почивка на плажа, така и за екскурзии сред природни и исторически забележителности. Всеки, който е чувал за Палма де Майорка, със сигурност си е представял как лежи под палмите на златистите й плажове... Островът е като магнит за туристи от цял свят, благодарение на синьо-зелените си кристално чисти води, километри дългите плажове, вкусна храна и богата природа.
 
Балеарските острови се радват на мек климат през цялата година, заради благоприятното влияние на Средиземно море и близостта с Африка. Времето е подходящо за плаж от май до октомври и за разходки и екскурзии – през цялата година. Когато и да посетите Палма де  Майорка, няма начин да пропуснете живописните плажове. Крайбрежието на целия остров е заобиколено от екзотична растителност, в непосредстена близост са разположени барове с приятна музика, усмихнати хора и типична испанска атмосфера.
 
Плажовете на остров Майорка са над 200, кой от кой по-пленителен! В северната част на острова се издига обширна планинска верига с дължина 100 км. Там морската вода обикновено е по-хладка в сравнение с южната част. На юг климатът е горещ и сух, а плажовете там са най-красиви и живописни. Източното крайбрежие на остров Майорка е разчленено на множество заливи и плажове. Любимо място на туристите е югозападният регион, където се намира столицата Палма. Там инфраструктурата е най-добре развита, летището също е в близост. 
 
 
В която и част на острова да попаднете, със сигурност ще откриете спиращи дъха гледки и невероятни плажни ивици. Но ако разполагате с картък период от време, по-долу ще намерите информация за най-добрите плажове на остров Майорка, които не трябва да пропускате:
 
 
 

Най-популярните плажове в северната част на остров Майорка:

 

 

1# Алкудия (Platja d'Alcúdia)

 
Алкудия е един от основните туристически центрове на остров Майорка. Разположен е на 60 км от столицата Палма. Плажът е в топ 10 на най-добрите плажове в Испания (в класацията на TripAdvisor), благодарение на лазурните си води и мек бял пясък. Намира се в североизточната част на остров Майорка, до Порт Алкудия и предлага много забавления като уиндсърф, кайтсърф и други плажни спортове. Плажът е един от най-дългите на острова и е предпочитан и от семейства с деца. 
 
 

2# Плажът Playa del Port de Pollença

 
Това е едно от най-добрите места на остров Майорка! Плажът е във формата на подкова, и достига до планината Трамунтана. Намира се в североизточната част на острова, близо до Алкудия. Плажът е голям и предлага всички удобства и съоръжения на съврменните морски топ дестинации! Подходящ е и за водни спортове, ветроходство и уиндсърф.
 
 

3# Playa de Muro 

 
Плажът е един от най-големите на острова. Достига до 6 км и е покрит с фин бял пясък. Ще го намерите в северната част на Майорка. Разделен е на 4 зони: Playa de Muro; Playa de Muro Sector II (по-известна като Es Braç); Es Comu и Es Capellans. Плая де Муро е в топ 3 в класацията на TripAdvisor за най-добрите плажове в Испания за 2019-та година, със сигурност ще съжалявате, ако не го видите с очите си! smiley
 
 

4# Cala Formentor

 
Ако отидете до най-северната точка на Майорка, няма как да пропуснете плажа Cala Formentor. Той е един от най-известните на острова, дълъг е само 1 километър и е доста тесен. Плажът е покрит с фин бял пясък. Обграден е от буйна растителност и зелени борови гори, а част от дърветата са надвиснали над самия пясък. От плажа се открива невероятна гледка към залива Pollenca. 
 
 

5# Sa Calobra

 
Sa Calobra е едно от най-известните и посещавани места на остров Майорка. Гледката зад скалите в края на дефилето Torrent de Pareis е една от най-красивите, за които дълго ще си спомняте... В залива на Sa Calobra има два отделни плажа. Когато пристигнете на първия, едва ли ще останете впечатлени от малкия каменист плаж. Ако решите да продължите в дясно през малкия скален тунел, ще стигнете до главния плаж Sa Calobra / Torrent de Pareis. Той също е чакълесто-каменист и не много голям, но гледката си заслужава!
 
 
 
 

Най-красивите плажове в източната част на остров Майорка

 
 

6# Кала д'Ор 

 
Cala d`Or обединява пет малки плажа, разделени от заливи: Cala Serena Beach (там няма зеведения или магазини, но можете да се наслаждавате на девствената природа и чиста вода); Cala Ferrera Beach (хотели и ресторанти в непосредствена близост, на плажа ще намерите чадъри, шезлонги и всички удобства, водата е тюркоазено-зелена, подходяща за гмуркане), Cala Esmeralda Beach (централния плаж на курорта Cala d'Or, заобиколен е от апартаменти и хотели), Cala Gran Beach (най-големият плаж с дължина 40 метра и ширина до 100 метра. Пясъкът е мек, фин и бял, на разположение има барове и ресторанти, шезлонги и чадъри) и Cala d'Or Beach (заобиколен от борови гори, в близост до яхреното пристанище). Условията за отдих тук са повече от впечатляващи: кристалночиста морска вода, в която се виждат малки цветни рибки, фин златист пясък и необятна растителност. 
 
 

7# Cala Mesquida

 
Ако търсите по-уединен плаж, остров Майорка не е най-подходящото място, тъй като е световна туристическа дестинация. И все пак в североизточната част ще откриете доста отдалечен от курортите плаж, с прекрасен бял пясък и кристалночисти води. Плажната ивица е с дължина 300 метра, а районът е защитена местност, която е дом на една от най-големите колонии на чайки и корморани в Балеарските острови. Цялата околност е със запазена естествена растителост, борови гори и зелени хълмове.
 
 
 
 

Най-добрите плажове в южната част на остров Майорка

 
 
 

8# Cala Pi 

 

Далеч от шума и суетата на туристическите курорти на Майорка, Кала Пи се намира в края на тесен залив в южната част на острова. Плажът е живописен, със златист пясък и тюркоазена вода, „скрит“ между две скали. Името „Pi“ получава от боровите дървета, които го заобикалят.
 
 
 

9# Es Calò des Moro

 
Всяка снимка от там  спира дъха ни! Намира се в югоизточната част на острова, на 6 километра от Сантани и е известен като „едно от последните райски кътчета на острова“. Плажът е с фин бял пясък, обграден от внушителни скали... няма да искате да си тръгнете!
 
 

10# Плая де Палма 

 
Plaja de Palma е най-известната плажна дестинация на остров Майорка и задължителна спирка за всеки турист! Намира се на югозапад от столицата Палма само на 5 км. от центъра на града. Плая де Палма е сред най-чистите плажове на острова, ежегодно отличаван с екологичната награда "Син флаг". Не случайно сме го избрали за мястото, където да ви заведем през октомври ;) Разгледайте тук снимки от нашето пътуване. Ако продължите на югоизток, ще стигнете до Playa S’Arenal. Двата курорта са почти свързани и са сред най-популярните на острова. 
 
 

11# Портали Nous (Playa Oratori de Portals)

 
Плажът е смятан за един от най-красивите в Европа и на него често можете да срещнете някоя знаменитост или известна личност. Пясъкът тук е златист, а морската вода тюркоазеносиня. Portals Nous е доста широк плаж, така че дори и в разгара на сезона не е претъпкан с хора. Намира се само на 10 км западно от столицата Палма в спокоен залив и със сигурност ще ви спечели с красивите си гледки. Пристанището Puerto Portals е едно от най-подходящите места за романтична разходка и вечеря smiley
 
 

12# Плажът Палма Нова

 

Палма Нова е сред най-популярните курорти на Майорка. Ще го намерите в югозападната част на острова, на 13 км от столицата Палма. Известен е като спокоен семен курорт и предлага всичко необходимо за релаксираща почивка под сламените чадъри, възможности за екскурзии с лодка или яхта, плажни спортове, ресторанти, барове и заведения. Какво повече му трябва на човек?!
 
 

13# Магалуф

 
Ако продължите на юг от Палма Нова, ще стигнете до Магалуф, който е в непосредствена близост. Курортът е сред най-предпочитаните парти дестинации в света. В разгара на летния сезон ще ви предложи повече от 800 различни дискотеки, барове и нощни клубове. Центърът на нощния живот е районът Punta Baena. Тук се намира VSM - най-големият нощен клуб на острова (и един от най-големите в Европа). Крайбрежната зона и плажната алея също са сред най-добрите в Майорка. Плажът Магалуф е един от най-чистите, ежегоден носител на „Син Флаг“. Простира се на около 850 метра дължина, заобиколен е от плажната алея, осеяна с палми, а зад нея са хотелите и заведенията.
 
 
 
 

Най-предпочитаните плажове в западната част на остров Майорка:

 
 
 

14# Platja de Sant Elm

 
Ако решите да посетите югозападната част на Майорка, Sant Elm е най-големият пясъчен плаж в този край на острова, където преобладават скалистите местности. Плажната ивица е 130 метра дълга и 30 метра широка, като е разделена на две зони. По-голямата е по-предпочитана, заради мекия бял пясък. По-малкият плаж е по-каменист, но за сметка на това по-спокоен.
 
 
 

15# Cala Deia

 
Кала Дея е малък плаж на западния бряг. Намира се в малък залив и всъщност е чакълест плаж, заобиколен от естествена растителност, но е любимо място на известните личности и хората на изкуството, които отсядат в романтичноте селце Дея. На плажа ще намерите два рибни ресторанта, където можете да се насладите на местната национална кухня в приятна обстановка. Повече за най-доброто от кухнята на остров Майорка ще намерите в нашия блог:
 
 

16# Плажът Порт де Сойер

 
Там ще намерите едни от най-очарователните гледки на остров Майорка! Плажът е разположен в тих залив под формата на подкова, обграден от всички страни с красива природа и величествените склонове на планината Трамунтана. Пясъкът е фин, златист, а водата - прозрачна и чиста. Сойер е едно от места, които задължитлноо трябва да посетите, ако сте тръгнали на обиколка на забележителностите на остров Майорка:
 
 
 
 
Палма де Майорка е сред най-мечтаните плажни дестинации, посещавана от голям брой туристи от цял свят. А най-хубавото е, че се намира само на един полет разстояние и то от Варна. Посете я с нас през октомври, когато времете на е толкова горещо и курортите и не са препълнени с туристи.