+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Нови полети през лятото от летище Бургас

01.06.2022

Летище Бургас с нови полети САМО през летния сезон

Нови полети през лятото от летище Бургас

 

 

Летище Бургас има важно значение за транспорта и туризма на България, благодарение на стратегическото си разположение - на кръстопътя между Европа и Азия. След кризата в туристическия бранш и пътуванията заради covid-19, за лятото на 2022 година са планирани по-голям брой дестинации. Очаква се летния сезон да бъде по- успешен, благодарение на по- големия брой полети от Бургас до Великобритания и Европа. Очакват се повече британски и скандинавски туристи, както и от държви като Чехия, Полша и Прибалтийските републики. Според планираните полети се очаква трафикът на двете Черноморските летища да продължава да расте и през настоящата година. Полетите до София, Лондон, Прага, Варшава, Бърно и Братислава са всеки ден, които са и най- търсените дестинации през отпускарските месеци.

 

Полети от Бургас- сезон Лято 2022

 

 

България: директни полети София - Бургас се изпълняват от националния превозвач Bulgaria Air, както и от чартърните авиокампании Gullivair и BHAir и предоставят бърза връзка със столицата, а от там с много дестинации в цял свят.

Румъния: изцяло новата десинация от летище Бургас за лято 2022 е северната ни съседка Румъния. С полетите на бюджетна авиокомпания можете да стигнете до Клуж Напока в северозападната част на страната, от където очакваме увеличен брой туристи по родните курорти. 

Обединено Кралство Великобритания: през лятото най- многобройни са британските дестинации, от където очакваме и най- много туристи по южното Черноморие. Полетите Бургас - Лондон са целогодишни, а още от май стартират чартърите до Кардиф, Манчестър, Бирмингам, Бристол, Нюкасъл, Донкастер, Гласгоу, Лийдс, Ийст Мидландс, Единбург, Абърдийн, Норич. Хъмбърсайд и Дъ̀рам са новите летища в разписанието на чартърния превозвач BH Air. Увеличат се low cost превозвачите с полети на Rayan air и Jet2Com. Британската столица Лондон е достъпна с летищата Лутън, Гетуик и Станстед, с 4 различни авиокампании. Свържете се с офиса на Ди Ес Турс за да Ви предложим най- изгодните варианти за търсените от Вас дати.

Ирландия: жителите на Бургас и Югоизточна България могат да посетят страната с директен полет Бургас - Дъблин след средата на май месец, почти всеки ден.

Скандинавски страни: още от 01.06 започват полети от летище Бургас до: Норвегия - Осло, Тронхайм, Берген, Ставангер; Дания - Копенхаген и Билунд; Финландия -  Хелзинки и Швеция - Стокхолм. От разписанието отпадат някои летища, които са обслужвани преди пандемият. Подробна информация ще намерите тук

Прибалтиски републики: полетите до латвийската столица Рига на SmartLynx и AirBaltic продължават и през 2022 г. До Литва - Вилнюс - от юни, а до Естония - Талин ще можете да стигнете със SmartLynx от кая на май до края на август.

Белгия: полети Бургас - Брюксел и Бургас - Лил ще се изпълняват по чартърна линия от юни до септември.

Люксембург: разписанието на летище Бургас дава информация за чартърни полети от началото на май до края на септември 2022 г.

Нидерландия: чартърните полети от Бургас до Амстредам ще са от май до септември на различни чартърни авиолинии; до Маастрихт - само през август (BH Air), информират от летище Бургас. Уиз ер продължава да лети до Айндховен 3 пъти седмично.

 

Освен тези дестинации от Северна Европа, Летище Бургас ще предложи и полети до много летища в Централна Европа:

 

Полша: засиленият интерес от страна на полските туристи към българското Черноморие обуславя необходимостта от полети Бургас - Полша: Варшава, Краков, Познан, Гданск, Вроцлав, Люблин, Бидгош, Жельо̀на Гу̀ра и Катовице. Изпълняват се от редовни, чартърни и нискотарифни авиолинии. 

Чехия: oт началото на юни започват полетите от Бургас до Прага, Бърно и Острава.

Словакия: през летния сезон започват и полети от Бургас до Братислава (с Rayanair и European Air Charter, Smartlynx и Bulgaria Air), Кошице и Татри.

Унгария: полетите до Будапеща (Wizz Air, Rayanair, Bulgaria Air и SmartWings) стартират в средата на май, а до Дебрецен (Wizz Air) са планирани само за периода юни - юли.

 

Франция: туроператорът ТУИ ще чартира полети от / до Лил, а SmartWings и Enter Air - до Париж.

Германия: от май стартират директните чартърни полети от Бургас до повечето големи градове в Германия и продължават до октомври. Подробна информация за тях ще намерите тук: Уиз Ер предлага бюджетни полети до Дортмунд, а от Юли - EasyJet ще лети до Берлин.

Австрия: за този сезон са планирани предимно чартърни полети от Бургас до Виена; до Линц - от края на юли до септември, до Грац - само през август. До Виена летят и нискотарифните превозвачи Wizzair и Rayanair.

Швейцария: за лятото на 2022 година не са планирани полети до страната. Информация за полетите от летище Варна ще намерите тук

 

 

Дестинациите извън Европейския континент, които ще се обслужват от летище Бургас са:

 

Израел: планирани са голям брой полети Бургас - Тел Авив на редовни, чартърни и нискотарифни авиокомпании.

Армения: по разписание полетите Бургас - Йереван ще се изпълняват от юни до края на август.

Азърбейджан: от началото на юли до края на октомври са полетите Бургас - Баку.

Кувейт: националният авиопревозвач планира полети от Бургас до Кувейт за периода юли - август.

Турция: българските туроператори предлагат пакетни почивки в най- желаните ол-инклузив курорти на Анталия. Повече информация за почивки в Турция ще намерите тук:

Русия: полетите Бургас - Москва и Бургас - Санкт Петербург, които се изпълняваха всеки ден, както и всички останали до Руската Федерация (Екатеринбург, Казан, Тюмен, Самара, Уфа, Перм, Омск, Череповец) са прекратени заради геополитическата обстановка.

Украйна: заради военните конфликти не се изпълняват полети от / до страната. Полети до Киев - Бориспил и Лвов са планирани от септември 2022 г.

 

 

Международното летище Бургас заема второ място в България по обслужване на пътникопоток (след летище София). То е особено натоварено през летния период, когато обслужва курортите по южното ни Черноморие. През лятото на 2022 се очаква да обработи голям брой полети и да се завърне към обичайният си пътникопоток от преди пандемията. Голям брой българи също използват летище Бургас за отправна точка на пътуванията си през цялата година. Свържете се с офиса на Ди Ес Турс, за да резервирате самолетния си билет. smiley

 

 

Информация за полетите от летище Варна през летния сезон вижте тук:

 

 

 

Полезни връзки: