+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Летище Варна с НОВИ полети през летния сезон

31.05.2022

Пътувайте удобно с ДИРЕКТНИ Полети от Варна - САМО през Лятото

Летище Варна с нови полети през летния сезон

 

 

След престижното класиране на Летище Варна за едно от 10 -те най- добри летища в Източна Европа за 2015 г., от класация на SKYTRAX, Морската столица продължава успешното си развитие във въздушния транспорт на България и летния туризъм.

За удобство на пътниците, в частност живеещи в източната половина на страната, през летния сезон се увеличават честотите на редовните полети до Западна и Централна Европа, както и някои дестинации в Азия. Ще можете да се възползвате и от чартърните полети от Летище Варна до голям брой европейски градове, които ще летят през летните месеци на 2022 г., както и на нискотарифните превозвачи. Според планираните полети се очаква трафикът на двете Черноморските летища да продължава да расте и през настоящата година. След кризата в туристическия сектор и пътуванията заради covid-19, за лятото на 2022 година са планирани по-голям брой дестинации. 

 

 

Полети от Варна - сезон лято 2022:

 

България: Полети Варна - София: въпреки спирането на маршрута от Wizz Air, честотата на полетите на Bulgaria Air остава 3 пъти дневно, което е голямо удобство и връзка с много други дестинации в Европа и не само. Друг нискотарифен превозвач - Rayan Air подновява полетите си от май 2022. В офиса на Ди Ес Турс можете да получите актуална информация за свободни места и цени на самолетните билети.

--

Германия: целогодишно летят нискотарифни превозвачи, а през летните месеци и чартърни полети от Варна до: Берлин, Хановер, Хамбург, Кьолн, Мюнхен, Нюрнберг, Дюселдорф, Франкфурт, Дортмунд, Лайпциг. Директни чартърни полети от Варна до повечето големи градове в Германия за летния сезон на 2022 г. разгледайте тук:

Австрия: полети от Варна до Виена се изпълняват традиционно всеки ден от седмицата от редовни и low cost авиолинии. За лятото на 2022 година не са предвидени чартърни полети. Свържете се с нас за актуална информация за свободни места и резервация на самолетен билет до Виена!

Швейцария: полети Варна - Цюрих са планирани само за юли и август 2022. Летище Базел отпада от разписанието. 

Скандинавски страни: от началото на юни можете да се възползвате и от чартърните полети от Варна до Скандинавските страни: Швеция, Норвегия, Дания. Повече информация за тях ще намерите тук:

Прибалтийски републики: от началото на юни стартират чартърните полети на базираният в Рига превозвач Smarlynx до Талин (Естония); от 01.06 до 31.08 Варна - Вилнюс (Литва).

Полша: летните дестинации от летище Варна са Варшава, Катовице, Познан и Гданск, които се оперират от полския национален превозвач LOT, както и от български и полски чартьори.

Чехия: low cost полетите Варна - Прага продължават да летят по разписание, като вече ще са 3 пъти седмично. Чартърни авиолинии също ще оперират по маршрута, както и до Бърно и Острава през юни, юли и август.

Белгия: полетите Варна - Шарлероа на нискотарифния превозвач Wizzair летят целогодишно, а през летния сезон туроператорът Туи ще чартира до Брюксел и Лил / Франция.

Люксембург: директни полети от Варна ще има всеки вторник и петък, съобщават от летище Варна.

Нидерландия: линията Варна - Айндховен е целогодишна за Уиз Ер.

Франция: през летния сезон ще летят директни полети до Париж - Шарл дьо Гол и Лил на различни чартърни превозвачи.

Италия / Испания: не са планирани директни линии между държавите. Прекратени са и нискотарифните полети.

--

Великобритания: нискотарифната авиокомпания Wizz Air Hungary оперира ежедневни полети от Варна до Лондон (летище Лутън / Гетуик). Английската столица е сред предпочитаните дестинации за българите. Възползвайте се от възможността да посетите и разгледате многото й забележителности. Ние можем да Ви предложим и хотелско настаняване в космополитния Лондон на изгодни цени! Друга дестинация в Обединеното Кралство, до която можете да стигнете без прекачване от летище Варна е Ливърпул

Турция: полетите Варна - Истанбул продължават да се изпълняват всеки ден, което осигурява удобна връзка с много екзотични дестинации от близкия и далечен Изток; САЩ, Русия и др.

Израел: чартърни и нискотарифни авиолинии ще летят до Тел Авив и през лятото на 2022 г.

enlightened ОАЕ: столицата Abu Dhabi е изцяло нов маршрут от летище Варна, планиран за юли и август 2022 от националният превозвач Bulgaria Air.

Русия: полети Варна - Москва и Варна - Санкт Петербург: поради военните конфликти, всички полети до Русия са прекратени. Единствена възможност остават полети от Истанбул или други държави.

--

 

С новите полети от Варна през летния сезон, се увеличава и важното значение на летището за България. Всяка година то обслужва голям брой пътници, който постоянно се увеличава.

Екипът на Ди Ес Турс с радост ще Ви съдейства при резервирането на самолетен билет до всяка една дестинация, която желаете да посетите! smiley

Информация за полетите от летище Бургас през летния сезон вижте тук:

 

 

 

Полезни връзки: