+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Пътуваме до Турция само с лична карта

27.07.2022

Българските граждани ще пътуват до Република Турция само с лична карта.

Пътуваме до Турция само с лична карта

 

 

Българските граждани ще могат да влизат в република Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти. Новината е публикувана в турския държавен вестник, позовавайки се на указ на президента Реджеп Тайип Ердоган. “Гражданите на Република България, които притежават лични карти, ще бъдат освободени от визи при транзитно преминаване или туристически посещения в Турция в срок до 90 дни в рамките на 180 дни“, съобщава турският информационен сайт „Дикен“.

 

"Предстои да бъдат уточнени допълнителните указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, както и конкретният срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани”, информират от МВнР. Очаквайте допълнителна информация и следете сайта ни.

 

Гражданите на Турция трябва да притежават паспорт и българска виза за влизане в България.

 

Новината се посреща с радост от всички желаещи да пътуват до Турция на екскурзия или почивка. Най- желаните дестинации за екскурзии с тръгване от Варна са Истанбул, Кападокия и Одрин. Ол -инклузив курортите Анталия, Бодрум, Мармарис и останалите са сред любимите места за отдих и почивка за много българи. Свържете се с офиса на Ди Ес Турс за информация и резервация на почивка или екскурзия в Турция