+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации

26.06.2020

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации от летище Варна

Коя щеше да е следващата Ви дестинация, ако межеше да стигнете до нея директно от Варна, без прекачване?

 

 

След като нискотарифният превозвач Wizz Air откри своя база във Варна през лятото на 2017 - та година и стартира директни полети от Морската ни столица, през 2020 - та година се очаква още един нов самолет Airbus A320 да обслужва летището. Това дава възможност за увеличаване честотата на полетите и обслужване на нови дестинации.

 

 Wizz Air стартира още нови директни линии от Летище Варна - Лято 2020

 

 

Новите директни линии от Летище Варна са 8 и част от тях стартират от 24 юли 2020, а останалите са отложени за пролетта на 2021 година. Самолетните билети са вече в продажба. Предвидени са полети до:

 

 

Гърция: Атина: нискотарифният превозвач ще лети 3 пъти седмично - в понеделник, сряда и петък, от Април 2021. 

 

Испания: Барселона: Барселона е една от най-желаните дестинации за екскурзия в Испания. Можете да стигнете до там с директен полет от Варна всеки вторник и събота. Предвижда се полетите да стартират също през Април 2021. 

 

Белгия: Брюксел: Wizzair ще лети 2 пъти седмично - вторник и събота. Цени и свободни места можете да проверите от офисите ни. 

 

Австрия: Залцбург: Новата дестинация стартира от 30 Март 2021 в дните вторник и събота. Отложени са и бюджетните полети до Виена - всяка сряда и неделя, от 31 Март 2021. Повече информация за чартърни полети до Австрия от летище Бургас (Виена, Грац, Линц, Залцбург) ще намерите тук:

 

Великобритания: Лондон - Лутън и Ливърпул. Директните полети Варна - Лондон (Лутън) на нискотарифният превозвач са всеки ден, като във вторник, четвъртък и събота ще има по 2 полета или общо 10 седмично. Не отдавна излезе и новината за полетите на другия бюджетен превозвач - EasyJet от Варна до британската столица. Научете повече за тях от нашия блог: Другата директниа линия до Великобритания от Лято 2019 е Варна - Ливърпул. Полетите са вече в продажба и са в дните четвъртък и неделя - целогодишно.

 

Германия:

Франкфурт - Хан (четвъртък и неделя) - целогодишно;

Нюрнберг (четвъртък и неделя) - лято 2020; 

Карлсруе/ Баден-Баден (вторник и събота) - лято 2020; 

Хановер (четвъртък и неделя) - лято 2020;

Берлин - Шьонефелд (сряда и неделя) - целогодишно;

Кьолн (понеделник, сряда и петък) - целогодишно;

Дортмунд (вторник, четвъртък и събота) - целогодишно;

Мюнхен - Меминген (вторник, четвъртък и събота) - целогодишно; 

Хамбург (вторник и събота) - целогодишно.

 

От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети за директен полет до останалите големи градове в Германия: Берлин, Лайпциг, Хамбург, Хановер, Дрезден, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн и др. Полетите са чартърни и се обслужват само през летния сезон (от началото на май до началото на октомври) не само от Варна, но и от Бургас. Цените са крайни с включен багаж и всички такси. За допълнителна информация, свържете се офиса ни:

 

Кипър: Ларнака: полетите от и до Ларнака са възстановени след кризата с пътуванията заради covid - 19 и са в дните понеделник, сряда и петък - целогодишно. 

 

Холандия: директната линия от Варна до Айндховен също се възобновява - 3 полета седмично; в вторник, четвъртък и неделя - целогодишно..

 

Израел - Тел Авив: дестинациите на Уиз Ер от летище Варна не се ограничават само в рамките на Европа. От Юли 2020 се възобновяват полетите Варна - Тел Авив (Израел). Директната линия се обслужва 2 пъти седмично (понеделник и петък) - целогодишно. Столицата на Израел е атрактивна дестинация за екскурзия заради богатото си културно наследство, красиви плажове и интересна кухня.

 

Италия: Милано - Бергамо: след прекъсването, заради разпространението и влиянието на корона вируса, полетите до италианскато градче се възобновяват и ще са в дните сряда и неделя. Няма да са както преди целогодишно, за момента остават сезонно - от Април до Октомври.

 

Чехия: Прага: чешката столица също е сред новите дестинации на Wizzair от летище Варна. Научете повече за тях тук

 

 

От 2017-та година имаше и целогодишен полет от Варна до София, всеки ден. Това улесняваше още повече свързването на Варна с останалите европейски дестинации. За съжаление от авиокомпанията прекратиха тези полети през есенат на 2018-та година.

 

 

 

От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети на Wizzair и останалите нискотарифни авиокомпании, както и да получите подробна информация относно заплащане на багаж, приоритетно качване, запазване на места, чекиране за полет, издаване на бордни карти и допълнителни услуги. Имайте предвид последната промяна в политиката за багаж на авиокомпанията. Безплатното количество ръчен багаж вече е една малка чанта с размери 40 х 30 х 18 см, който трябва да се побере под седалката. Всеки допълнителен багаж - ръчен до 10 кг и чекиран куфар се заплащат допълнително.

 

Летище Варна е второто в България, където Wizz Air има оперативна база, състояща се вече от 3 самолета Airbus A320. Това означава нови инвестиции в летището и отваряне на нови работни места за региона. Освен това новите полети ще допринесат за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия, съобщават от авиокомпанията. С планираните нови директни линии, полетите на Wizzair от летище Варна ще са до общо 11 държави, което е дори повече от периода, преди кризата с covid-19. Надяваме се, че това ще подпомогне пътуванията и туризма да излязат по-бързо от тежката ситуация. 

 

Летище Варна се превръща във все по - желана дестинация от low cost превозвачите. С нетърпение очакваме още нови дестинации от Варна до Европа и останалия свят. smiley

 

 

 


* Възможна е промяна на посочените дни и периоди на полетите. За актуална информация, свържете се с офисите на Ди Ес Турс!

 


 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Други услуги