+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации от Варна

15.12.2016

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации от летище Варна

Нискотарифният превозвач Wizz Air откри своя база във Варна на 21 юли 2017 година, съобщи корпоративния директор на компанията. Новата база е 27-ма за авиокомпанията и разполага с един нов самолет Airbus A320, на летище Варна.

 

С това Wizz Air стартира нови линии, обслужвани от Варна.

 

Новите полети свързват Морската столица с Германия: Дортмунд и Мюнхен (Меминген), Холандия- Айдховен, Кипър - Ларнака и Италия - Милано Бергамо. Самолетните билети за летния сезон вече са в продажба, като част от линиите се изпълняват целогодишни, а дриги - само през лятото.

Ако искате да посетите италианската столица на модата - Милано, можете да го направите с директен полет на Уиз Ер два пъти седмично: вторник и събота (само през летния сезон). Полетите от и до Кипър (Ларнака) са в четвъртък и неделя. Директната линия от Варна до Айндховен (Холандия) е също в четвъртък и неделя. Wizz Air лети още до Дортмунд 3 пъти седмично - понеделник, сряда и петък, а до Мюнхен - Запад (Меминген) - вторник и събота.

От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети за директен полет до останалите големи градове в Германия: Берлин, Лайпциг, Хамбург, Хановер, дрезден, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн и др. Полетите са чартърни и се обслужват само през летния сезон (от началото на май до началото на октомври) не само от Варна, но и от Бургас. Цените са крайни с включен багаж и всички такси. За допълнителна информация, свържете се офисите ни:

Директните полети Варна - Лондон (Лутън) на нискотарифният превозвач са всеки ден, като във вторник, четвъртък и събота ще има по 2 полета или общо 10 седмично. Не отдавна излезе и новината за полетите на другия бюджетен превозвач - EasyJet от Варна до британската столица. Научете повече за тях от нашия блог:

Също така от 2017-а година има и целогодишен полет от Варна до София, всеки ден. Това улесняваше още повече свързването на Варна с останалите европейски дестинации. За съжаление от авиокомпанията прекратиха тези полети през есенат на 2018-та година.

Варна - Виена е другата нова дестинация на Wizz Air, която се оперира във вторник и събота, за момента целогодишно. Информация за чартърни полети до Австрия (Виена, Грац, Линц, Залцбург) ще намерите тук:

 

От 2017 година Wizz Air предлага над 380 хил. места в продажба по своите маршрути от Варна, информираха от авиокомпанията. Самолетните билети по тези дестинации започват на промоционална цена от 20 евро, като в разгара на летния сезон са значително по-високи. С новия самолет от 2017 година Wizz Air има осем машини, базирани в страната - седем в София и една във Варна.

Дестинациите на Уиз Ер от летище Варна не се ограничават само в рамките на Европа. През лятото стартират полети Варна - Тел Авив (Израел). Директната линия се обслужва 3 пъти седмично - до края на октомври. Столицата на Израел е атрактивна дестинация за екскурзия заради богатото си културно наследство, красиви плажове и интересна кухня.

 

Летище Варна е второто в България, където Wizz Air има оперативна база. Това означава нови инвестиции в летището и отваряне на нови работни места за региона. Освен това новите полети ще допринесат за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия, сподели още корпоративния директор на авиокомпания.

Летище Варна се превръща във все по- желана дестинация от low cost превозвачите. С нетърпение очакваме още нови дестинации от Варна до Европа и останалия свят. smiley

 

 

 

 

 

Полезни връзки:

Самолетни билети | Чартъри Германия | Екскурзии и почивки | Екзотика | Хотели | Други услуги