+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации от Варна

12.12.2018

Wizz Air открива база във Варна и нови дестинации от летище Варна

След като нискотарифният превозвач Wizz Air откри своя база във Варна през лятото на 2017 - та година и стартира директни полети от Морската ни столица, през 2019 - та година се очаква още един нов самолет Airbus A320 да обслужва летището.

 

С това Wizz Air стартира още нови директни линии от Летище Варна

 

Новите сезонни линии за Лято 2019 ще са до Берлин (Шьонефелд), Хамбург и Кьолн в Германия, Париж (Франция), Копенхаген (Дания) и Ливърпул (Великобритания). Новите полети стартират в началото на юли 2019 и ще се обслужват до октомври месец.

 

Варна - Берлин е една от най-желаните дестинации за много българи, живеещи в Германия, както и за немските туристи, посещаващи родното Черноморие. Полетите ще са във вторник и събота и са вече в продажба. Варна - Хамбург ще се обслужва в същите дни, а Варна - Кьолн - в четвъртък и неделя. Целогодишно Wizz Air лети до Дортмунд 3 пъти седмично - понеделник, сряда и петък, а до Мюнхен - Запад (Меминген) - вторник и събота. От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети за директен полет до останалите големи градове в Германия: Берлин, Лайпциг, Хамбург, Хановер, Дрезден, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн и др. Полетите са чартърни и се обслужват само през летния сезон (от началото на май до началото на октомври) не само от Варна, но и от Бургас. Цените са крайни с включен багаж и всички такси. За допълнителна информация, свържете се офисите ни:

 

Директните полети Варна - Лондон (Лутън) на нискотарифният превозвач са всеки ден, като във вторник, четвъртък и събота ще има по 2 полета или общо 10 седмично. Не отдавна излезе и новината за полетите на другия бюджетен превозвач - EasyJet от Варна до британската столица. Научете повече за тях от нашия блог: Новата директния линия до Великобритания за Лято 2019 е Варна - Ливърпул. Полетите са вече в продажба и са в дните понеделник, сряда и петък, от началото на юли до края на октомври месец.

 

През лятото на 2019-та ще можете да посетите още "столицата на Любовта" - Париж. Директните полети Варна - Париж (Бове) са в дните четвъртък и неделя. Друга нова дестинация в списъка на Wizz Air е Копенхаген (Дания). Авиокомпанията ще ослужва и тази дестинация само през летните месеци, в дните вторник и събота. Ако искате да посетите италианската столица на модата - Милано, можете да го направите с директен полет на Уиз Ер два пъти седмично: вторник и събота (само през летния сезон). Полетите от и до Кипър (Ларнака) са в четвъртък и неделя. Директната линия от Варна до Айндховен (Холандия) е също в четвъртък и неделя.

 

От 2017-та година имаше и целогодишен полет от Варна до София, всеки ден. Това улесняваше още повече свързването на Варна с останалите европейски дестинации. За съжаление от авиокомпанията прекратиха тези полети през есенат на 2018-та година.

 

Варна - Виена е друга нова дестинация на Wizz Air, която се оперира във вторник и събота, за момента целогодишно. Повече информация за чартърни полети до Австрия (Виена, Грац, Линц, Залцбург) ще намерите тук:

 

Дестинациите на Уиз Ер от летище Варна не се ограничават само в рамките на Европа. През миналото лятото стартираха сезонни полети Варна - Тел Авив (Израел). Директната линия се обслужва 3 пъти седмично - до края на октомври. Столицата на Израел е атрактивна дестинация за екскурзия заради богатото си културно наследство, красиви плажове и интересна кухня.

 

 

От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети на Wizz air и останалите нискотарифни авиокомпании, както и да получите подробна информация относно заплащане на багаж, приоритетно качване, запазване на места, чекиране за полет, издаване на бордни карти и допълнителни услуги. Имайте предвид последната промяна в политиката за багаж на авиокомпанията. Безплатното количество ръчен багаж вече е една малка чанта с размери 40 х 30 х 18 см, който трябва да се побере под седалката. Всеки допълнителен багаж - ръчен до 10 кг и чекиран куфар се заплащат допълнително. enlightened

 

От ръководството на авиокомпанията отбелязаха, че се наблюдава ръст от 20% на годишна база. Летище Варна е второто в България, където Wizz Air има оперативна база. Това означава нови инвестиции в летището и отваряне на нови работни места за региона. Освен това новите полети ще допринесат за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия, сподели още корпоративния директор на авиокомпания. 

Летище Варна се превръща във все по - желана дестинация от low cost превозвачите. С нетърпение очакваме още нови дестинации от Варна до Европа и останалия свят. smiley

 

 

 

 

 

Полезни връзки:

Самолетни билети | Чартъри Германия | Екскурзии и почивки | Екзотика | Хотели | Други услуги