+359 (52) 60 76 09, +359 (52) 61 10 61, +359 (56) 82 63 55

Интересни факти за хора плануващи да посетят Португалия

01.06.2017

5 Причини да Изберете Португалия

Защо да изберем екскурзия до Португалия?

 

 

Ако трябва да съм честна причините да избера Португалия за една от предпочитаните  от мен туристически дестинации са много и ще споделя с Вас само част от тях:

 

1. Лесно достъпна!

Директеният полет от Варна е доста важно предимство - спор няма smiley

 

2. Разнообразни забележителности:

Страната има богата история и много, какво да се види (вярвам, че Великите Географски Открития респектират всеки пътешественик), което за мен специално е особено важно при избор на дестинация! Тук само ще вметна едни от основните туристически забележителности без да се впускам в излишни екскурзоводски беседи:

 

 • - историческият център на Порто с неизменното „ажулежуш“ , характено за цяла Португалия (фасада покритита с пъстри керамични плочки - истинско произведение на изкуството)
 • - красивият „дворец за книги“ в лицето на книжарница Lello - един от най- старите и величествени магазини за книги в света
 • - многобройните винарски изби пълни с Портвайн покрай река Дору
 • - романтичният квартал Алфама в Лисабон с тесни лакътушещи улички и фадо ресторантчета на всеки ъгъл
 • - манастирът Свети Жером, построен в началото на 16- ти век със средства натрупани от Васко Да Гама по време на пътешествията му в Индия
 • - кулата Белем
 • - средновековният град- музей Обидош
 • - симпатичното рибарско градче Назаре
 • - уникалните дворци в Синтра
 • - тузарското крайбрежие на Какшкайш и Ещорил
 • - третият по значимост център в католическият свят Фатима, чийто тайнства още не са разкрити
 • - и много още ....

Убедих ли Ви , че си залужава?!  smiley

 

3. Неповторима кухня:

Вкусната португалска кухня,  комбинация  между  европейска  и  арабска, хубави вина на най-разумните цени, които някога съм плащала за такова качество в Европа (около 25-30 евро на човек с виното и десерта, ако решите да си спретнете истинско кулинарно пиршество). За чревоугодниците препоръчвам да опитат: салата от октопод, поднесен с домати, лук и специални подправки, рибното изкушение „Бакаляу" (риба треска приготвена по специфичен начин), почитателите на десертите ще останат очаровани от сметановия сладкиш "пащел де ната", познат и като "Витлеемска кифличка", всичко това обилно полято с качествено Португалско вино - да не забрявяме, че португалците познават виното от VI век пр. Хр., още когато финикийците откриват тази страна! Ако вече сте започнали да се облизвате лакомо, повярвайте ми- има защо! 

 

4. Много възможности за пазаруване!

Онзи виц, в който се разказва за местоположението на мистичната G точка при жената, която била в края на думата Shopinggggg е верен!

Тук на площ от 75 000 квадратни метра са пръснати магазини на най-известните марки в света. Freeport Outlet Center се намира на 30-тина минути път с автомобил от центъра на Лисабон и си заслужава да бъде посетен, заради атрактивните цени и реални намаления. Ако не ви се шофира до там, няма проблем-такситата в Португалия са евтини (ориентировъчно по 2 евро на километър). Можете да се възползвате и от Freeport Outlet Shuttle Pack, осигурен от самия търговски център, които струва 10 € на човек и включва: транспорт Лисабон-Freeport и Freeport-Лисабон, VIP карти с допълнителна 10% отстъпка в някой магазини и ваучер, който може да бъде разменен за кафе или бутилка вода в някой от ресторантите и кафенета в търговския център. Други възможности за пазаруване са търговския център "Centro Colombo" и "Centro Vasco da Gama" близо до Океанариума.

 

5. Нощен живот в Португалия

Нощният живот в Лисабон е един нестихващ празник!

Каварталът Байро Алто със своите заведения и клубове е добро начало на вечерта. Тук можете да срещнете  хора от всякакви националности и религии, да намерите заведение за всеки вкус и да послушата хубава музика, без значение на кой стил сте привърженик. Байро Алто е изключително пъстро и приятно място,  което предлага  за всекиго по нещо! След което можете да продължите  в някоя от дискотеките на рибарските докове.

 

Тази информация за сега Ви е достатъчна, за да добиете бегла представа от Португалия!

 

enlightened Ако сме Ви заинтригували, елате с нас!

 

 

 

P.S. Моменти от предишни наши екскузрии до Португалия можете да рагледате << тук >>

 

 

 

 

Полезни връзки:

Екскурзии | Екзотични екскурзии | Самолетни билети | Чартъри от Варна и Бургас | Туристически услуги